Com enganxar gespa artificial? T'expliquem el procés - Jardirama
17928
post-template-default,single,single-post,postid-17928,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0.2,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-jardirama,jardirama,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Com enganxar gespa artificial? T’expliquem el procés

Com enganxar gespa artificial? T’expliquem el procés

El cèsped artificial és una solució cada vegada més popular per a aquells que busquen un jardí sempre verd i fàcil de mantenir. Si estàs pensant a instal·lar cèsped artificial a casa teva, has arribat al lloc indicat! En aquest article, t’explicarem de manera senzilla com enganxar cèsped artificial perquè puguis gaudir d’un espai exterior bonic i durador. A més, et donarem alguns consells útils perquè el procés sigui el més senzill i efectiu possible. Comencem!

Com enganxar gespa artificial

Com enganxar cèsped artificial?

Enganxar cèsped artificial és un procés que pot transformar completament l’aspecte del teu espai exterior, ja sigui un jardí, una terrassa o un pati. És una opció cada vegada més popular per a aquells que busquen un cèsped sempre verd i de baix manteniment. No obstant això, per obtenir els millors resultats, és important realitzar la instal·lació de manera acurada i meticulosa:

Preparació del terreny

El primer pas per enganxar cèsped artificial és preparar adequadament el terreny on s’instal·larà. Aquest procés és crucial per garantir una base sòlida i estable per al cèsped. Has d’assegurar-te que el terreny estigui completament nivellat i lliure de runes, com ara pedres, arrels o herbes. També és important verificar el drenatge de l’àrea per evitar l’acumulació d’aigua en el futur. En alguns casos, pot ser necessari afegir una capa de grava o sorra per a nivellar el terreny i millorar el drenatge.

Mesurament i tall

Mideix amb precisió l’àrea on s’instal·larà el cèsped artificial per assegurar-te de tenir la quantitat correcta de material. Utilitza una cinta mètrica per obtenir mesures exactes de llarg i ample. Un cop tinguis les mesures, talla les seccions de cèsped artificial segons aquestes, deixant un marge addicional per a ajustaments. És important que les seccions s’ajustin perfectament a l’àrea per aconseguir una aparença uniforme i sense unions visibles.

Col·locació de les seccions

Un cop el terreny està preparat i les seccions de cèsped estan tallades, comença a col·locar les seccions sobre el terreny. Assegura’t que les fibres estiguin orientades en la mateixa direcció per aconseguir un aspecte natural i consistent. Col·loca les seccions amb cura, assegurant-te que quedin planes i sense arrugues. Deixa que les seccions s’assentin durant unes hores abans de continuar amb el següent pas.

Ajustament i retallada

Després de col·locar les seccions de cèsped artificial, ajusta i retalla els bordes perquè s’adaptin a la forma de l’àrea. Utilitza un ganivet afilat per retallar amb precisió al voltant d’obstacles, com arbres, bordes o àrees de formes irregulars. Aquest pas és important per aconseguir un acabat professional i assegurar-se que el cèsped s’ajusti perfectament a l’espai.

Unió de les seccions

Per unir les seccions de cèsped artificial, utilitza cinta d’unió i adhesiu especialitzat. Col·loca la cinta d’unió a la part inferior de les seccions, assegurant-te que quedi centrada a la unió. Aplica l’adhesiu a la part superior de la cinta i després prem fermament les seccions juntes. Assegura’t que les unions estiguin alineades correctament per aconseguir una superfície uniforme i sense espais visibles.

Fixació dels bordes

La fixació dels bordes és un pas important per assegurar que el cèsped artificial romangui al seu lloc amb el temps. Utilitza estaques o claus per fixar els bordes del cèsped al terreny, col·locant-los cada 20-30 cm al llarg dels bordes. Això ajudarà a prevenir l’elevació o el desplaçament del cèsped amb l’ús. A més, assegura’t que les estaques o claus estiguin ben subjectes al sòl per a major estabilitat.

Aplicació de farciment

Finalment, l’aplicació de farciment és essencial per mantenir les fibres de cèsped artificial en posició i proporcionar estabilitat a la superfície. El farciment pot ser de sorra de sílice o cautxú, segons el tipus de cèsped que tinguis. Escampa’l uniformement sobre el cèsped i raspalla’l perquè s’assenti entre les fibres. Aquest pas també ajuda a mantenir el cèsped al seu lloc i millorar la seva resistència a l’ús.

Cèsped artificial, com està compost?

El cèsped artificial és una alternativa popular per a aquells que busquen una superfície de jardí o pati sempre verd, amb baix manteniment i durabilitat. Està dissenyat per imitar l’aparença i la textura de l’herba natural, però amb una sèrie de beneficis addicionals. Per entendre com es fabrica el cèsped artificial, és important conèixer els components clau que el formen.

Fibres sintètiques

El cèsped artificial està compost principalment per fibres sintètiques que imiten l’aparença de l’herba natural. Aquestes fibres poden estar fetes de materials com polietilè, polipropilè o niló. Les fibres venen en una varietat de colors i longituds, la qual cosa et permet personalitzar l’aspecte del teu cèsped segons les teves preferències estètiques. A més, les fibres estan dissenyades per ser duradores i resistents a la intempèrie, de manera que poden suportar l’ús constant i mantenir la seva aparença vibrant al llarg del temps.

Suport primari

El suport primari és la base sobre la qual es cusen les fibres sintètiques del cèsped artificial. Aquesta capa està composta de materials resistents i duradors, com polièster o làtex, que sostenen les fibres de manera segura al seu lloc. El suport primari és fonamental per assegurar l’estabilitat i durabilitat del cèsped artificial, permetent que resisteixi el desgast diari i les condicions climàtiques adverses. A més, el suport primari ajuda a mantenir la forma i estructura del cèsped al llarg del temps.

Suport secundari

Alguns tipus de cèsped artificial inclouen un suport secundari, que és una capa addicional de suport dissenyada per proporcionar major durabilitat i resistència. Aquest suport sol estar fet de làtex o altres materials que reforcen l’estructura del cèsped, la qual cosa ajuda a prolongar la seva vida útil i mantenir la seva qualitat amb el temps. La presència d’un suport secundari pot fer que el cèsped artificial sigui una inversió encara més fiable i duradora per al teu espai exterior.

Farciment

El farciment és una capa addicional que es col·loca sobre el suport primari i entre les fibres sintètiques. Ajuda a mantenir les fibres en posició, evitant que es doblin o col·lapsin amb el temps. A més, el farciment proporciona una sensació més natural en caminar sobre el cèsped artificial. Els materials utilitzats per al farciment poden variar, des de sorra de sílice fins cautxú o materials orgànics. Aquests materials contribueixen a l’estabilitat del cèsped i a la seva capacitat d’absorbir impactes, la qual cosa el fa més còmode per a l’ús diari.

Drenatge

El cèsped artificial està dissenyat amb un sistema de drenatge que permet que l’aigua s’escolís a través del cèsped i cap al sòl, evitant l’acumulació d’aigua a la superfície. Aquest sistema és essencial per mantenir la funcionalitat i la longevitat del cèsped artificial, ja que evita l’acumulació d’aigua que podria danyar les fibres o el suport. Gràcies a aquest sistema de drenatge, el cèsped artificial es manté en òptimes condicions fins i tot després de fortes pluges i ofereix un entorn segur i còmode per gaudir a l’aire lliure.

Si t’ha agradat la nostra guia sobre com enganxar cèsped artificial, no et perdis tots els nostres articles sobre aquest còmode, segur i de baix manteniment mètode per embellir el jardí.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.